اجرای واش بتن در انواع محوطه سازی
واش بتن کفپوشی است که برای انواع محوطه سازی از جمله،محوطه سازی باغ،محوطه سازی ویلا،روف گاردن ،پیاده روسازی،پارکینگ و … استفاده می شود .واش بتن از سنگدانه های رنگی طبیعی تشکیل شده است و استفاده از آن زیبایی کف محوطه و لنداسکیپ شما را چند برابر میکند.برای اجرای واش بتن ابتدا سعی نمایید واش بتن اصل تهیه نمایید؛چرا که هزینه ی اجرای آن به میزانی هست که اجرای مجدد آن قابل توجیه نیست.یک ضرب المثل انگلیسی میگوید که:
من هنوز آنقدر پولدار نشدم که جنس ارزان بخرم !
چگونه واش بتن اصل بخریم :
- از واسطه و دلال واش بتن نخرید:واسطه ها به خاطر سود بیشتر هیچ وقت واش بتن اصل یا همان واش بتن درجه یک به شما نمی فروشند و همیشه بدنبال جنس ارزان است تا بتواند منفعت بیشتری کسب نماید.
- برای تهیه واش بتن به سابقه و رزومه شرکتی که میخواهید از آن خرید کنید دقت نمایید:اولا صحت سابقه و رزومه را بررسی نمایید.برای این کار بهتر است گالری پروژه های انجام شده،لیست مشتریان و شبکه های اجتماعی فروشنده را به دقت بررسی و تحقیق نمایید.متاسفانه برخی از سایت ها اقدام به کپی کردن عکس ها و مطالب سایت های معروف می کنند.
- واش بتن اصل چند ویژگی دارد که هنگام خرید مد نظر قرار بدهید:
- از سنگدانه های مرغوب در تولید آن استفاده شده باشد.سنگدانه ای برای تولید واش بتن مناسب است که جذب آب کمتری داشته باشد و مقاومت بیشتری در مقابل عوامل جوی از خود نشان بدهد.مثلا برای سنگدانه سفید از سنگ جوشقان ویا سوپر قزوین برای تولید استفاده می کنند،که مقاومت پایینی و جذب آب بالایی دارند.ولی سنگ سفید چینی ازنا و یا الیگودرز مقاومت بالاتر و جذب آب کمتری دارد و واش بتن تولیدی با این سنگ در دوره های یخبندان و یا خوردگی ها و همچنین رطوبت مقاومت بیشتری دارد علاوه بر اینکه زیباتر،سفید تر و درخشان تر نیز می باشد.
- میزان سیمان مصرفی و نوع سیمان مصرفی در تولید واش بتن مرغوب اهمیت بسیار بالایی دارد.بسیاری از کارگاه ها برای آنکه هزینه تمام شده آنها پایین تر بیاید از سیمان کمتری برای تولید واش بتن استفاده میکنند و به جای آن پودر سنگ به واش بتن اضافه مینمایند که فرآیند تولیدش آسان تر شود ، واش بتن بهتر است با سیمان تیپ ۲ تولید شود ولی در صورتی که این محصول بخواهد در مکانهایی استفاده شود که آلودگی گوگردی بالایی دارند و یا یون کلر بیشتری در محیط هست،مانند اسکله ها و یا پارکهای ساحلی بهتر است از سیمان تیپ ۵ و افزودنی هایی که مقاومت خوردگی بتن را بالاتر می برند استفاده نمود .
- وجود سنگدانه ها در عرض واش بتن باید یکنواخت باشد،یعنی آنکه واش بتنی بخرید که تمام ضخامتش سنگ وجود داشته باشد چراکه برخی کارگاه ها برای کاهش هزینه تولید لایه رویی را سنگدانه رنگی استفاده مینمایند و در لایه زیرین شن و ماسه را پرس و یا ویبره میکنند که بسیار از مقاومت واش بتن می کاهد .
- استفاده از افزودنی های بتن برای کاهش جذب آب و بالابردن مقاومت بتن در تولید واش بتن ضروری می باشد،که اکثرا به دلیل هزینه زیاد و همچنین سخت تر شدن فرآیند تولید از آن استفاده نمی کنند.
چند نکته ساده برای شناخت واش بتن اصل:
واش بتنی که دوره کیورینگ بیست و هشت روزه خود را طی کرده باشد و نکات فوق در تولید آن لحاظ گردیده باشد دارای چند نشانه است.برای تست مرغوبیت واش بتن،کافیست آن را بشکنید:
- واش بتن مرغوب،به سختی خواهد شکست.
- در هنگام شکستن،سنگ وسایر اجزا آن نباید از هم جدا شوند،یعنی دانه های سنگ نیز باید در این فرآیند بشکنند که نشاندهنده یکنواخت شدن ترکیب و مقاومت بالای بتن است.
- سنگدانه های رنگی باید از ابتدای لایه رویین تا انتهای لایه زیرین به صورت یکنواخت موجود باشد.
- رنگ ملات باید طوسی باشد و کمی از رنگ سیمان روشن تر باشد،اگر رنگ ملاتی که سنگدانه ها را به هم مرتبط ساخته سفید باشد،بدان معنی است که در تولید واش بتن سیمان کمتری مصرف شده و بیشتر پودر سنگ استفاده نموده اند.
- حباب کمتری در بین سنگدانه ها و ملات وجود داشته باشد واین حباب ها بیشتر به سمت انتهای لایه زیرین حرکت کرده باشند که نشان از استفاده از فوق روان کننده ها و افزودنی ها در تولید واش بتن دارد.
آیا واش بتن درجا نیز دارای کیفیت واش بتن اصل می باشند؟
واش بتن درجا یعنی،تهیه سنگدانه های رنگی و ساختن بتن در محل پروژه و استفاده از آن
استفاده از واش بتن درجا،به هیچ عنوان توصیه نمی شود چراکه بتن مقاومت خود را از طریق فشار و یا لرزش به دست میاورد و در روش های اجرای واش بتن در جا،نَه می شود از فشار استفاده نمود و نَه از لرزش مناسب؛علاوه بر اینها دوره نگهداری و کیورینگ بتن نیز در محل کار آسانی نیست.اگر هم از واش بتن درجا استفاده کردید،مطمئن باشید که عمر بسیار کوتاهی خواهد داشت.
نحوه اجرای واش بتن نیز،در طول عمر آن بسیار اثر گذار خواهد بود.
اجرای واش بتن شامل چه مراحلی است؟
- گام اول در اجرای واش بتن:مناسب سازی سطح زیرکار
سطح زیر کار باید کاملا سفت و محکم باشد و از تراکم لازم جهت اجرای کفپوش برخوردار باشد که در آینده نشست نکند.
اگر از خاک دستی برای زیر سازی استفاده می کنید،حتما باید خوب کوبیده شده باشد.می توانید از غلطک برای کوبیدن خاک استفاده نمایید.همچنین چندین بار اقدام به آبیاری آن کنید تا مطمئن شوید در آینده نشست،نخواهد کرد.
- گام دوم در اجرای واش بتن :شیب بندی مناسب
سطحی که می خواهد واش بتن بر روی آن اجرا شود،باید دارای شیب بندی مناسب طولی و عرضی باشد.چرا که اگر این شیب بندی به درستی لحاظ نگردد ماندن آب روی سطح ویخ زدگی آن مشکلات بعدی را ایجاد می نماید.
شیب مناسب برای اجرای اجرای واش بتن در هر متر حداقل سه سانتی متر است.
- گام سوم در اجرای واش بتن:ملات زیر کار
ضخامت ملاتی که برای چسباندن واش بتن استفاده می شود بهتر است حداقل چهار سانتی متر باشد.از وجود مقدار کافی سیمان برای ساخت آن استفاده نمایید.در صورت لق شدن آنها در آینده نمیتوان از دوغاب استفاده نمود.بهتر است کمی دوغاب قبل از چسباندن واش بتن به ملات در زیر واش بتن استفاده شود.
- گام چهارم در اجرای واش بتن: نگهداری و سیراب نمودن ملات
هر روز بعد از اتمام کار میزان مورد نیاز روی واش بتن ها و سطوح آب پاشی شود چراکه سیمان برای عمل هیدراتاسیون و رسیدن به مقاومت نهایی نیاز به آب فراوان دارد .
- گام پنجم در اجرای واش بتن:بندکشی واش بتن ها
توصیه میشود بین واش بتن ها حداقل یک سانتی متر بند استفاده شود و بند کشی به صورت خمیری باشد و نه دوغابی.
اگر در اجرای واش بتن،واش بتن ها را به هم بچسبانید،دیگر نمی شود به صورت خمیری بندکشی نمود و از طرفی نیز اگر دوغاب به روی واش بتن ها بریزید تاین دوغاب به سرعت سفت شده و دیگر نمی شود آنها را از روی واش بتن ها پاک نمود و از زیبایی می کاهد.
اگر در طراحی شما نیاز بود که واش بتن ها را به هم بچسبانید و اصطلاحا به آن بند ندهید،بهتر است بند کشی را به صورت خشک انجام دهید برای اینکار نیاز است چند روز آفتابی از زمان اجرای واش بتن ها بگذرد تا سطح واش بتن ها رطوبت خود را ازدست بدهند سپس سیمان و ماسه بادی را به صورت خشک با هم مخلوط نموده و بین بندها بریزید و جارو بزنید ، چندین بار و به دفعات این کار را تکرار نمایید تا فواصل ریز بین واش بتن ها کاملا پر شود و همچنین روی سطح آنها از گرد سیمان کاملا تمیز شود سپس میتوانید سطح را نم دار نموده تا سیمان و ماسه بادی بین فواصل کاملا سفت شوند ، دقت نمایید در این مرحله نباید با فشار زیاد به سطح آب بدهید تا ملات خشک از بین آنها خارج نشود . این کار را چند بار تکرار نمایید.
سلام ببخشید واش بتن متری چند و چه رنگ هایی دارید برای منطقه جنوب گرمسیر مناسبه شهرستان عسلویه
سلام با شماره ۰۹۱۲۴۵۴۵۴۶۹ مسئول فنی صحبت کنید